Training grip op grenzen

newyork

In 5 stappen je grenzen leren kennen en aangeven

Grenzen zijn essentieel in een goede relaties, in de samenwerking met anderen en eigenlijk ook voor een gelukkig leven. Maar waar ligt jouw grens? Hoe voel je aan wanneer jouw grenzen zijn bereikt en hoe geef je dat vervolgens aan?

Het aangeven van grenzen is voor de meesten van ons lastig. Op je werk omdat je daar vooral dienstverlenend wilt zijn, in een team omdat je afhankelijk bent van elkaar of in sociale relaties omdat je iemand niet wilt verliezen. Dus zeg je meestal ja. Misschien niet letterlijk, maar door te negeren wat je niet aanstaat, door alles te regelen wat een ander laat liggen of maar gewoon te doen wat je denkt dat wordt verwacht. Want ‘nee’ zeggen zorgt voor schuldgevoelens waar je over blijft malen of voor discussies die je liever mijdt. Dat is allemaal waar en er kunnen soms ook goede redenen zijn. Mits de ‘ja’ tegen de ander geen ‘nee’ is tegen jezelf. Want weten wat je grenzen zijn en daar gehoor aan geven maakt het dagelijkse werk en eigenlijk je hele leven, stukken makkelijker en vooral ook veel leuker.

Je werkt in de training toe naar jouw persoonlijke Grens Inzicht Plan (GRIP) zodat je alert blijft op jouw signalen en je onthoudt wat je kan veranderen en waar je wél invloed op hebt. De training doen we bij voorkeur in een kleine groep, maar kan ook individueel. Binnenkort komt deze training ook online! Een ideale manier om in je eigen tijd en tempo jezelf te ontwikkelen.

Dit is wat je leert in de training van 5 bijeenkomsten: 

  •  Je leert wat je wilt tolereren en accepteren en wat je oncomfortabel en gestresst maakt.
  •  Je leert aanvoelen wanneer een grens in zicht komt of wordt overschreden. 
  • Je leert hoe je jouw emoties positief kan inzetten om duidelijk en direct je grenzen kenbaar te maken.
  • Je ontdekt wat je in de weg zit om voor jezelf op te komen.
  • Je vergroot je zelfvertrouwen door stap voor stap te leren luisteren naar je gevoel en emoties en mensen duidelijk maar respectvol aan te geven wat jij wilt en verwacht.

 

Reacties van eerdere deelnemers

“Een cursus die je aan het denken zet en waar je zelf veel uit kunt halen.”

“Leerzame training! Ik ben me bewust geworden van mijn grenzen, neem bewust afstand en pas echt toe wat ik heb geleerd.”

“ Goed georganiseerde training! Prettige trainer, niet oordelend. De mails tussendoor ter herinneringen waren fijn.”

“ik heb er prive ook veel aan gehad, de relatie met mijn dochter is aanzienlijk verbetert. Ik begrijp haar nu zoveel beter!”

“Ik zat tegen een burn-out aan toen ik aan de training begon. Dat was ik me voor die tijd niet bewust. Gelukkig heb ik het kunnen voorkomen door tijdig hulp te zoeken.”