Training grip op je klachten

kano

In 5 stappen leven voorbij je klachten

Vrij zijn van gepieker, stress, zorgen of emotionele buien. Wie wil dat niet. Lekker opgeruimd en positief in het leven staan maakt het zoveel makkelijker in je relaties en bij het uitvoeren van je plannen. Maar waarom lukt dat nou niet? Waarom word je steeds overvallen door gedachten die je niet kan stoppen, vermoeidheid, stress of emoties?

Vrijwel niets komt zomaar uit de lucht vallen. Eigenlijk is er bij alles een oorzaak-gevolg verband en hangt er van alles mee samen. Altijd vrolijk zijn en positief in het leven staan is een illusie. Je kunt niet altijd in de zon staan, je zal je ook in de schaduw moeten leren vermaken. En dat is wat je leert in deze training. Grip hebben op je klachten betekent dat je weet in welke omstandigheden jij ‘in de schaduw belandt’ en jij iets hebt te doen of laten om je klachten te beperken of vóór te zijn. Het betekent dat je jouw signalen van beginnende klachten al snel herkent. Dat je vervolgens ook manieren hebt om snel inzicht te krijgen in de reden dat je dreigt vast te lopen, zodat je ook weer de mogelijkheden ziet om de veranderingen aan te brengen die voor jou nodig zijn. Want weten wat je kwetsbaar maakt en daar gehoor aan geven maakt het dagelijks leven stukken gemakkelijker. Helaas niet altijd zonniger. Er zullen altijd omstandigheden komen die je van je stuk brengen, maar het leert je wel om daar constructiever mee om te gaan.

Dit is wat je leert in de training van 5 bijeenkomsten: 

  •  Je leert precies herkennen wanneer en wat je oncomfortabel en gestrest maakt.
  •  Je leert aanvoelen wanneer een grens in zicht komt of wordt overschreden en niet over je jezelf heen te walsen. 
  • Je leert begrijpen wat je invloed is op het verergeren én het voorkomen van klachten.
  • Je ontdekt wat je in de weg zit om goed voor jezelf te zorgen.
  • Je vergroot je zelfvertrouwen door stap voor stap te leren luisteren jezelf en keuzes te maken die beter voor je zijn.