Training Mindful werken

focus

In 4 bijeenkomsten minder druk en toch meer gedaan

Iedereen wil graag bevlogen en met plezier werken. Iedereen wil werken in een team dat ook onder hoge druk effectief samenwerkt. Goede resultaten leveren en tevreden cliënten is het doel. En dat lukt alleen als jij je ook goed voelt en plezier in je werk ervaart.

Mindfulness is daartoe een onmisbare ‘way of work.’ Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn met een open en oordeelvrije opmerkzaamheid. Die bewuste aandacht en opmerkzaamheid helpt je om niet aan stress ten onder te gaan maar tijdig beter voor jezelf te zorgen. Mindfulness wordt soms nog weleens uitgelegd als vaag en zweverig, maar wat is er eigenlijk meer down to earth dan bewust zijn van hoe je (mentale) vlag erbij hangt gedurende de dag? Dat is toch minder zweverig dan de dag doordenderend, druk in gedachten over wat er net is gebeurd of straks allemaal nog moet?

De training doen we bij voorkeur in een groep. Binnenkort komt deze training ook online! Een ideale manier om in je eigen tijd en tempo jezelf te ontwikkelen.

 

Dit is wat je leert in onze training van 4 bijeenkomsten: 

  • Je leert wat je gestrest maakt en wat je energie geeft zodat je balans herstelt.
  • Je leert aanvoelen wanneer het tijd wordt beter voor jezelf te zorgen.
  • Je leert over de zin en onzin over stress en van meditatie en hoe je mediteren praktisch en concreet kan toepassen gedurende de dag.
  • Je leert terugkerende patronen herkennen die je doelen belemmeren én hoe je dat kunt doorbreken.
  • Je vergroot je rust en zelfvertrouwen door stap voor stap te leren luisteren naar jezelf zonder je omgeving daarin te kort te doen.
  • Je leert effectievere keuzes te maken zodat je uiteindelijk meer tevredenheid ervaart met minder inzet en dus tijd overhoudt voor wat er voor jou toe doet.

 

Reacties van eerdere deelnemers

“Ik begon nogal cynisch aan deze training, maar werd eigenlijk al in de eerste bijeenkomst nieuwsgierig en enthousiast.”

“Ik verwachtte veel rust en ontspanning in de training te vinden maar het heeft vooral mijn ogen geopend. Ik ben me bewust geworden van hoeveel ik eigenlijk geef en hoe weinig ik terugkrijg. Ik heb mijn prioriteiten verlegt en dat voelt zoveel beter!”

“Ik ga nu veel bewuster met mijn energie om en voel me lang niet meer zo uitgeput na een dag werken.”

“Het was fijn om deze training samen met mijn collega’s te doen. We begrijpen elkaar nu veel beter en de gesprekken waren erg waardevol.”

“Het was soms heel confronterend, maar daarmee ook bijzonder leerzaam. Ik heb nu wel door hoe ik mezelf onnodig in de weg kan zitten en het lukt steeds beter om daar gewoon mee op te houden.”